CNaVT – Certificaat Nederlands als Vreemde Taal

Wat is het CNaVT?

CNaVT = Certificaat Nederlands als Vreemde Taal.
Met dit certificaat kun je aantonen op welk niveau je het Nederlands beheerst (A2, B1, B2, C1).


Goed om te weten:

Als je in Nederland of België op een hogeschool / universiteit wilt studeren, kun je met minimaal CNaVT-certificaat B2 aantonen dat je het Nederlands voldoende beheerst.


Wil je aan het CNaVT deelnemen?

Dat kan! Maar neem altijd eerst contact met ons op om te verifiëren welk niveau geschikt is.

  • Datum: de examens vinden 1x per jaar in de eerste twee weken van mei in Karlsruhe plaats (de exacte datum wordt t.z.t bekendgemaakt).
  • Deelname: via de NTC-school kan aan het CNaVT-examen deelgenomen worden. Heb je belangstelling? Neem  contact op met de NTC-school: ntc.school.karlsruhe@gmail.com
  • Aanmelding: vanaf half februari tot half maart van het betreffende jaar kun je je via de website van het CNaVT online aanmelden: www.cnavt.org
  • Kosten: de kosten voor leerlingen van de NTC-school zijn van 2 factoren afhankelijk: interne deelnemers (leerlingen van de NTC-school) betalen: A2 € 95, B1 € 100, B2 € 105, C1 € 125, externe deelnemers (niet aan de NTC-school verbonden) betalen: A2 € 145, B1 € 150, B2 € 155, C1 € 175.

Wie organiseert het CNaVT?

De universiteit in Leuven (België) organiseert in opdracht van de Taalunie samen met de universiteit Nijmegen examens voor de Nederlandse taal. De examens kunnen op vier verschillende niveaus afgelegd worden: A2, B1, B2 en C1. De vaardigheden die getest worden zijn: luisteren, tekstbegrip, monderlinge vaardigheid. De afname van het CNaVT-examen neemt afhankelijk van het niveau 2,5 tot 4 uur in beslag.


Wil je meer weten over het CNaVT? Kijk dan hier: www.cnavt.org