Info NTC-school Karlsruhe – Stuttgart

De NTC-school organiseert in Karlsruhe en Stuttgart Nederlandse les voor kinderen en jongeren. Tevens kunnen leerlingen die te ver van de schoollocaties wonen online les volgen.

De leerlingen krijgen één keer per week les. De lessen worden op woensdag resp. vrijdag gegeven.
In kleine groepen leren de leerlingen onder begeleiding van enthousiaste leerkrachten Nederlands om met opa en oma te kunnen praten, te leren lezen en schrijven en bij een eventuele terugkeer naar Nederland of Vlaanderen in het onderwijssysteem in te kunnen stromen. Oudere leerlingen kunnen een officieel CNaVT-certificaat behalen om in Nederland of België op een universiteit of een hbo-opleiding te kunnen studeren.

De NTC-school heeft twee locaties:

  • in Karlsruhe op de Europese School Karlsruhe
  • in Stuttgart op de Freie Evangelische Schule

Klik op een van de twee plaatsen voor concrete informatie over de locatie: Karlsruhe of Stuttgart.


N T C ? 

De afkorting NTC betekent: Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs, waarbij de nadruk op het taalonderwijs ligt. De culturele aspecten komen in de vorm van projecten en buitenschoolse activiteiten aan bod. Wij vieren bijvoorbeeld het sinterklaasfeest en doen mee aan de Koningsspelen.


NeVlaC 

De NTC-school werd in 2005 als een onderdeel van de overkoepelende vereniging Nederlandse en Vlaamse Cultuurvereniging e.V. (NeVlaC) in Karlsruhe opgericht. De NeVlaC organiseert in Karlsruhe en omgeving activiteiten voor leden en niet-leden.
Wil je meer weten over de activiteiten van de NeVlaC? Kijk dan hier: www.nevlac.org


Stichting NOB 

De NTC-school is aangesloten bij de Stichting NOB, die in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland handelt. NOB heeft een ondersteunende en adviserende rol voor NTC-scholen en vormt een schakel tussen NTC-scholen over heel de wereld. Een belangrijke taak is het uitkeren van de subsidie die alle aangesloten NTC-scholen jaarlijks ontvangen.
Wil je meer over de NOB weten? Kijk dan hier: www.stichtingnob.nl


Inspectie

Omdat de NTC-school bij de NOB is aangesloten en subsidie ontvangt, vallen wij onder Nederlandse inspectie. De inspectie bezoekt de NCT-school om de vier jaar.
Wil je meer weten over de beoordeling van onze NTC-school door de inspectie? Kijk dan hier: www.onderwijsinspectie.nl onder kopje onderwijssectoren, Nederlands onderwijs in het buitenland.

Het beheersen van de Nederlandse taal is de sleutel tot jouw identiteit!