Gelezen-boek-actie

Voor de eerste keer:
GELEZEN-BOEK-ACTIE.
Wat houdt deze actie in?

Wij hebben allemaal prentenboeken, kinder- en leesboeken in de kast staan die al zo vaak gelezen werden. Veel boeken blijven echter op hun plek in de kast staan en worden niet meer gebruikt, omdat de kinderen op een gegeven moment te oud voor deze boeken zijn. Tevens realiseren wij ons dat kinderen steeds een nieuwe uitdaging nodig hebben. Door voorlezen, en zelf boeken te lezen ontwikkelen ze hun woordenschat en hun taal. Er is echter één probleem: wonend in het buitenland is het niet altijd eenvoudig nieuwe boeken te kopen of uit te lenen.

Met de GELEZEN-BOEK-ACTIE wordt de mogelijkheid geboden om ‘gelezen’ boeken weer in omloop te brengen. Tegelijkertijd kunnen gezinnen met kinderen van deze cyclus profiteren door voor een luttel bedrag andere ‘gelezen’ boeken die voor de leeftijd van uw kinderen bestemd zijn, te kopen.  Zo maakt u deel uit van een positieve cyclus waarbij iedereen – donateurs en boekenkopers – profijt heeft.

Deze actie is door Silke van de Ouderraad en Karine van het team van de NTC-school Karlsruhe in het leven geroepen. De actie vindt tijdens het sinterklaasfeest plaats, omdat wij weten dat op deze middag veel gezinnen komen en dus de kans hebben om aan de actie deel te nemen.

DOE MEE: boeken doneren – boeken kopen – opbrengst naar de NTC-school Karlsruhe

Wat kunt u doneren?
Prentenboeken, voorleesboeken, leesboeken voor kinderen en jongeren. Tevens kunt u dvd’s en cd-roms, legpuzzels en spelletjes doneren.
Taal: Nederlands, maar u mag ook Duitse, Engelse of Franse boeken afgeven.
Wij behouden het recht voor om de donaties aan de buiten- en binnenkant te controleren. Alleen donaties die goedgekeurd worden, worden voor de gelezen-boek-actie geaccepteerd.

  • Wanneer: op zondag 3 december
  • Tijdstip: vanaf 15.30 uur
  • Waar: Europese School Karlsruhe

Hoe kunt u donaties afgeven?
Neem contact op met Silke, 0176 22352649, Ouderraad NTC-school Karlsruhe of met
Karine: 0721-9714010, coördinator NTC-school Karlsruhe
Zij zullen dan concrete afspraken met u maken over het inleveren van de boeken.

Klik hier om de pdf over de gelezen-boek-actie te downloaden

Het geld dat met deze actie opgehaald wordt, gaat naar de NTC-school Karlsruhe.

Link naar de uitnodiging voor het sinterklaasfeest

Previous Article
Next Article